Composiet • Bedrijf • Historiek

Historiek:

Remi Tuytelaers, oprichter Tuytelaers NVHet familiebedrijf is in 1954 opgericht door Remi Tuytelaers. De voornaamste activiteiten in de beginperiode bestonden uit de verwerking van granito en arduin voor de productie van grafzerken. Door de afnemende vraag naar grafkunst werd er stelselmatig overgeschakeld naar de verwerking van natuursteen. In 1995 werd de verwerking van granito volledig stopgezet.


Daniël Tuytelaers, zaakvoerder Tuytelaers NVIn 1965 werd het huidige bedrijfsterrein van 80.000 m² in gebruik genomen. Daniël Tuytelaers vervoegde zijn vader in 1979 in het bedrijf en volgde hem in 1983 als algemeen directeur op.

Doorheen de jaren ligt de nadruk steeds op het leveren van kwalitatieve producten tegen een correcte prijs. Daarom wordt er voortdurend geïnvesteerd in nieuwe machines. Het huidige machinepark omvat o.a. een vijftal CNC-gestuurde frees- en zaagmachines. Dit laat Tuytelaers N.V. toe om bij voorbeeld jaarlijks een 15.000-tal grafmonumenten te produceren.


Sinds 1997 is Tuytelaers N.V. ook de samenwerking met het verre Oosten aangegaan. Het importeren van Aziatische natuurstenen laat Tuytelaers N.V. toe om een breder publiek aan te spreken: dankzij de goedkopere Aziatische tegels bvb. kunnen meer mensen hun vloer met natuursteen bekleden.

Gevel nieuwe showroomTegelijkertijd is men ook begonnen met het verwerken van composiet-steen. In de beginperiode waren dit de producten van Quarella, maar sinds 2005 is Tuytelaers N.V. de hoofdverdeler van "Diresco Stone". En sinds 2010 is daar de verdeling van "Caesarstone" bijgekomen. De populariteit van composiet-steen is de laatste jaren dan ook zeer sterk gestegen, voornamelijk voor het gebruik als keukenblad.

Op 8 mei 2009 werd de nieuwe showroom ingehuldigd. Dit nieuwe gebouw omvat een toonzaal van 2.000 m² en een kantoorruimte van 800 m². Dit alles om de producten nog beter te kunnen presenteren.