Composiet • Bedrijf • Productieoverzicht

Productie:

Gezien de grote diversiteit aan producten dat door Tuytelaers NV gemaakt kan worden, is het niet meer dan logisch dat er meerdere afdelingen binnen het bedrijf bestaan. Binnen elke afdeling wordt er regelmatig geïnvesteerd om oudere machines te vervangen en/of om de productiemogelijkheden uit te breiden.

Blokken en Platen:

Tuytelaers NV beschikt momenteel over 6 zaagmachines waarmee blokken natuursteen verzaagd kunnen worden tot platen. Drie van deze machines verzagen de blokken m.b.v. een cirkelzaag. Op deze machines kunnen blokken tot een formaat van 3,50 m x 1,50 m (LxH) verzaagd worden. Deze machines zullen echter op termijn vervangen worden door kabelzagen omwille van hun grotere capaciteit en zuiniger energieverbruik. De recentste machine, Thibaut TSC 2100 (bouwjaar 2009), kan bijvoorbeeld blokken van 5,00 m x 2,20 m (LxH) verzagen. Deze machine beschikt ook over een draai- en kiptafel, waardoor het juist positioneren van de blok veel eenvoudiger wordt.
Kabelzaag Thibaut TSC2100
Kabelzaag Thibaut TSC2100

Maatwerk en keukens:

Of het nu een eenvoudig venstertablet, een modern keukenwerkblad of verschillende trapbekledingen betreft, al deze zaken kunnen probleemloos bij ons gemaakt worden. Deze afdeling beschikt o.a. over een aantal CNC-gestuurde machines, waardoor het mogelijk is om complexe onderdelen te maken. M.b.v. een aquajet bijvoorbeeld is het mogelijk om een aantal uitzagingen te maken die met conventionele middelen niet mogelijk zouden zijn. Een aquajet maakt gebruik van een waterstraal onder zeer hoge druk (3000 bar) om het materiaal te snijden. Verder staat er in deze afdeling ook een freesmachine (Thibaut T818) waarop, naast klassieke uitsparingen in keukenbladen, massieve spoelbakken gefreesd kunnen worden.
Freesmachine Thibaut T818
Freesmachine Thibaut T818

Blauwe Steen:

Blauwe Steen is en blijft een zeer populair product in o.a. woningbouw. Gezien de grote vraag naar dit product hebben wij er een aparte afdeling voor. Op deze afdeling worden dan ook veel raamdorpels en deuromlijstingen gemaakt. Hierbij worden er dikwijls vormen en afwerkingen gevraagd die machinaal zeer moeilijk realiseerbaar zijn. Gelukkig heeft Tuytelaers NV nog een aantal echte steenkappers in dienst die met hamer en beitel deze zaken wel kunnen maken.
Manueel bekappen Blauwe Steen
Manueel bekappen Blauwe Steen

Grafzerken:

Grafzerken is een van de grootste afdelingen binnen Tuytelaers NV. Dit komt natuurlijk ook doordat dit het product is waarmee het bedrijf gestart is. Grafzerken worden grotendeels machinaal gemaakt, maar ook binnen deze afdeling is manueel bewerken soms de enige optie. Tuytelaers NV is echter ook een van pioniers wat betreft het importeren van grafzerken uit China en India. Een van onze grote troeven hierbij is dat, mocht er bijvoorbeeld een stuk tijdens het zeetransport gebroken zijn, wij dit dankzij onze eigen productiecapaciteit snel kunnen oplossen.
Manueel polijsten grafzerk
Manueel polijsten grafzerk

Tegels:

Tegels worden door ons voornamelijk geïmporteerd, omdat de productie van tegels toch wel een zeer specifieke aangelegenheid is. Dit betekent echter niet dat dit niet mogelijk zou zijn. Voor badkamers en keukens verzagen wij regelmatig platen natuursteen tot tegels, zodat er geen kleur- en/of structuurverschillen zijn met bijvoorbeeld de wandbekleding of het keukenblad. Wij zijn hierbij dan ook niet gebonden aan bepaalde standaardformaten zodat een optimale voegverdeling mogelijk wordt.
Tegels
Tegels

Transport:

Tuytelaers NV beschikt over 5 vrachtwagens (waarvan 2 met oplegger) die het transport van onze producten tot bij de klant verzorgen. Alle vrachtwagens zijn uitgerust met een autolaadkraan zodat leveringen steeds mogelijk zijn, ook als er bijvoorbeeld geen heftruck ter plaatse beschikbaar is.
Transport d.m.v. eigen vrachtwagens
Transport d.m.v. eigen vrachtwagens