Composiet • Composiet • Onderhoudsrichtlijnen

Onderhoudsrichtlijnen:


Logo Caesarstone

Onderhoudsvriendelijk

Door regelmatig onderhoud behouden onze bladen hun schoonheid jaar na jaar. Enkel warm water met een scheutje neutraal schoonmaakmiddel zorgt ervoor dat de bladen in optimale conditie blijven. En om het nog gemakkelijker te maken: er is geen was of impregneermiddel nodig.

Temperatuurtolerantie

Kwarts is beter bestand tegen warmte dan graniet, marmer of leisteen. Maar zoals bij alle steensoorten kan door een plotse omschakeling van koud naar warm een beschadiging ontstaan. Zet dus nooit hete potten of pannen rechtstreeks op het blad. Gebruik daarom altijd een onderlegger. Het gebruik van een onderlegger wordt ook aangeraden onder warmwordende keukentoestellen zoals bv. een friteuse. Bij temperaturen lager dan 150 °C blijft Caesarstone onaangetast.

Hardnekkige vlekken

Gewone, alledaagse vlekken kunnen meestal gemakkelijk met zeepwater verwijderd worden. Voor hardnekkige vlekken gebruik een niet schurend huishoudmiddel, zodat een glanzend blad niet dof wordt, en spoel na om resten te verwijderen. Om hard geworden voedsel of kauwgom, nagellak of zelfs gedroogde verf te verwijderen schraapt u eerst het overtollige weg met een plastic plamuurmes. Ga dan met een vochtige doek over het blad om de vlek te verwijderen.

Wat niet gebruiken of wat te vermijden

Zoals elk oppervlak kunnen Caesarstone bladen worden aangetast als ze in contact komen met chemicaliën. Gebruik nooit producten die trichloorethaan of methyleenchloride bevatten zoals afbijtmiddelen of strippers.
Vermijd dat het blad in aanraking komt met agressieve en schurende producten zoals ovenreinigers of vaatwasmiddelen die een hoge alkalische pH-waarde (pH 8,5 of hoger ) hebben. Producten die olie of poeders bevatten kunnen een laagje achterlaten. Mocht uw oppervlak per ongeluk worden blootgesteld aan een van deze producten spoel dan onmiddellijk met schoon water om het effect te neutraliseren.